Produse

Intrebari frecvente despre panouri solare

Sistemul de panouri solare asigura toata caldura pentru o casa? Mai am nevoie de o centrala conventionala?

R. Sistemul de panouri solare functioneaza in paralel cu un sistem conventional de incalzire. Cele doua sisteme functioneaza in tandem in functie de vremea de afara. Pe timp de iarna daca exista suficienta radiatie solara sistemul de panouri solare va prelua incalzirea agentului termic pana la o anumita temperatura, daca aceasta temperatura nu este suficienta atunci intra in rol centrala conventionala. Astel se realizeaza o economie considerabila de combustibil intre 30%-45%. Pe timp de vara sistemul solar asigura apa calda menajera permanent. Boilerul/rezervorul de acumulare asigura autonomie pe timpul noptii.

Unde se monteaza panourile solare?

R. Panourile solare se monteaza de regula pe acoperis unde au o expunere buna la soare si unde sunt protejate de eventuale socuri mecanice. In cazul in care acest lucru nu e posibil se pot monta pe suporti speciali la nivell solului cat mai aproape de camera tehnica ce contine rezervorul de acumulare si centrala conventionala. Se pot monta si pe balcon in cazul blocurilor de apartamente, sau pe acoperisul blocului.

De unde sunt panourile solare? Cine le produce?

R. Pe piata romaneasca exista mult vanzatori si multe produse cu caracteristici diferite. Am cautam sa aducem calitatea cea mai buna la cel mai bun pret, cu garantia cea mai mare. Am gasit acest lucru la producatori din Germania ( panouri solare, automatizari, boilere ) Italia ( vase de expansiune ) si Austria ( boilere rezervoare de acumulare ).  Am cautat sa oferim spre vanzare sisteme solare la un pret decent fara a afecta calitatea si garantia, in asa fel incat sistemele solare oferit e de SUN'S SOLUTIONS sa fie accesibile romanilor. Am evitat colaborarea  cu branduri internationale de renume pentru ca astfel pretul nostru de vanzare ar fi fost cu 10-30% mai mare fara a oferi un plus de calitate, fiabilitate sau garantie.

Exista bani de la stat?

R. Programul ministerului mediului prin care se incearca subventionarea sistemelor solare s-a materializat in 2011, 2015 si in 2016, mai multe detalii gasiti aici

Ce durata de viata are un sistem solar?

R. Sistemele solare de la SUN'S SOLUTIONS au o durata de viata de 30 ani. Garantia de 10 ani. Pe durata de functionare in mod normal nu apar probleme. Pentru o functionare optima sugeram o verificare o data pe an la inceputul sezonului cald.

Ce costuri suplimentare implica un sistem solar?

R. De regula nu exista costuri suplimentare in exploatare. La montaj insa exista costuri suplimentare pe langa costul montajului, si anume costuri ce tin de legatura panourilor cu rezervorul de acumulare si  de conexiunea centralei conventionale cu sistemul solar, mai exact: fitinguri, robineti, dopuri, coturi, nipluri, teava de cupru sau pexal, aerisitor, supapa de presiune rezervor, valva de amestec pentru protectie apa calda, vas expansiune rezervor acumulare, izolatie pentru tevi. Acestea se pot cumpara de la orice magazin de instalatii pretul total depinzand de distanta dintre panouri si camera tehnica unde sunt amplasate rezervorul de acumulare si centrala conventionala.

Cine poate monta panouri solare? Cine monteaza panouri solare?

R. La prima vedere un sistem solar se monteaza usor. In realitate necesita o anumita experienta si cunostinte. In mod normal un instalator care stie sa puna in functiune o centrala termica ar trebui sa poata monta un sistem solar si sa faca automatizarea necesara functionarii celor doua in paralel dupa schema de montaj. Pentru a intampina aceasta nevoie cautam sa avem instalatori autorizati in cat mai multe judete. Pentru moment avem instalatori autorizati in urmatoarele judete din tara.

 

 

 

 

 

 

Compara produse (0)