Produse

Panouri solare - o solutie viabila de reducere a costurilor cu energia

 Energia reprezinta un subiect fierbinte in jurul careia se fac si se desfac aliante internationale strategice. Este folosita ca arma de unele tari. Este un subiect care va durea in viitor, o resursa care va genera costuri mari iar presiunea pentru reducerea poluarii va forta producerea ei cu consecinte cat mai reduse pentru mediul inconjurator.

 In acest context vestea ca energia solara ofera siguranta unui cost minim pe termen lung cu reducerea impactului negaitv asupra mediului, este mai mult decat imbucuratoare.

 Pe masura ce tehnologia de captare si stocarea a energiei solare termice sau fotovolatice s-a imbunatit, nevoia de energie ieftina pentru consumatori incepe sa fie rezolvata.

 Mai mult pe langa sistemele solare termice si fotovoltaice pentru consumatori casnici apar si solutii pentru asigurarea autonomiei energetice in conditii extreme ( expeditii, statii meteo,etc.)  sau aplicatii pentru iliuminat stradal si sisteme solare de semnalizare rutiera. 

Atractia fata de energia solara e explicata de cateva caracteristici unice:

−    un anumit grad de  independenta energetica fata de  monopoluri

−    reducerea costurilor

−    reducerea poluarii

-     autonomie 

 Folosind energia slara, reducerea costurilor in cazul consumatorilor casnici, poate atinge pana la 60-70 % din necesarul energetic al unei gospodarii.

 Daca energia inseamna intr-un anumit sens, siguranta, atunci energia solara inseamna siguranta unui cost mic pe timp indelungat.

 

 

Compara produse (0)