Produse

Panouri solare, principiu de functionare, componente sistem solar

Energia radiată de soare este captată de panoul solar (a). Aceasta face ca lichidul de transfer din interiorul panoului sa se încalzească.

Dacă fluidul ( amestec apă şi glicol ) din panoul solar (a) este mai cald decât apa din  boilerul de apa calda sau zervorul  (c), unitatea de contrrol sau controler-ul (d) porneşte grupul de pompare sau statia de pompare (g). Căldura din lichidul de transfer este transferată în rezervorul de apă caldă printr-un schimbător de căldură. Lichidul de transfer se răceşte ca urmare a cedării căldurii şi se reîntoarce în panou pentru a reabsorbi căldură şi ciclul continuă, zi după zi, an după an.
 
Instalaţia solară încălzeşte rezervorul de apă caldă printr-un schimbător de căldură. Dacă radiaţia solară este insuficientă pentru a încălzi rezervorul la temperatura dorită, sistemul solar oferă totuşi o preîncălzire iar centrala termică conventionala (e) (  gaz sau lemne, etc ), conectată la sistem va necesită semnificativ mai puţin combustibil pentru a aduce apa din rezeror la temperatura dorită .

Rezultatul este o considerbilă reducere de combustibil care însemană costuri reduse şi poluare mai redusă

 

 

 


a = panou solar
b = circuit solar 
c = rezervor de apă 
d =unitatea de control 
e = termocentrală conveţională
 f = alimentare cu apă rece
g = statia de pompare

 

Compara produse (0)